Enterprise Applications
Enterprise applicaties zijn in het leven geroepen om het bedrijfsleven een stuk eenvoudiger en efficiënter te maken en worden zodanig ontworpen zodat ze eenvoudig integreerbaar zijn met andere bedrijfsapplicaties. Ze spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van de efficiëntie en productiviteit.
De toenemende complexiteit van het hedendaagse bedrijfsleven vraagt naar diversiteit van technologie, samen met de nodige expertise en specialisatie om deze tot stand te brengen. Wij hebben de experts in-house die nodig zijn voor het ontwerpen van je informatiesystemen en koppelen moeiteloos je website, digitaal platform of mobiele applicatie aan interne infrastructuur of externe services.
De workflow in je eigen business optimaliseren, de efficiëntie en flexibiliteit verhogen en complexiteit reduceren: dat klinkt als muziek in de oren. Dankzij enterprise applicaties wordt dit bijzondere deuntje werkelijkheid. Het koppelen en delen van data, dat momenteel nog opgesloten zit in verschillende applicaties, draagt enorm bij tot de productiviteit en creëert dus een gigantische meerwaarde!
We brengen samen met jou de noden van je bedrijf in kaart en onze gespecialiseerde en polyglotte ontwikkelaars maken graag de vertaalslag naar slimme applicaties.
Service Orientated Approach, of SOA, is een technologische infrastructuur die het mogelijk maakt om gesprekken te voeren tussen uiteenlopende IT-omgevingen en om software functionaliteiten te hergebruiken over verschillende netwerken heen. Met deze technologie gaan wij de uitdaging aan om gegevensuitwisseling waar te maken.
Enterprise Application Integration
Tegenwoordig bestaat het softwarepakketlandschap uit een wildgroei van aan elkaar gekoppelde applicaties, die overigens een solitair bestaan leven. Om deze eenzaamheid te doorbreken en software optimaal te benutten, moeten ze samenwerken en vlot met elkaar communiceren. Via Enterprise Application Integration, vaak in de vorm van middleware, rijgen wij onafhankelijk ontwikkelde applicaties voor je aan elkaar. Niet alleen zorgt dit voor een ontzettend groot gemak en flexibiliteit: de kans op fouten en uitval wordt aanzienlijk verkleind.
PIM- en ERP-systemen
Een organisatie kan vandaag de dag niet langer zonder een professioneel ERP-systeem, of Enterprise Resource Planning systeem. Het vormt het fundament van een bedrijf en bevat alle informatie dat nodig is om de boel draaiende te houden. Denk maar aan leveranciers, klantinformatie, bestellingen, facturatie... en niet te vergeten: de producten van een webshop. Een ERP bevat de essentiële kwantitatieve informatie van de producten die op een webshop vertoond worden en worden verrijkt dankzij een PIM-systeem.
Een PIM-systeem, of Product Information Management systeem, is de basis van alle kwalitatieve productinformatie van je organisatie: marketing omschrijvingen, afbeeldingen, vertalingen… De producten van je webshop moeten snel vindbaar zijn, aantrekkelijk gepresenteerd worden en alle detailinformatie bieden die een consument nodig heeft om de aankoop te maken. Een PIM-systeem bevat en voorziet al deze informatie voor je klanten. Ze zorgt daarbovenop voor de nodige flexibiliteit wanneer je producten ook op andere digitale platformen vertoond worden.
Microservices
De moderne aanpak maakt gebruik van microservices. Deze losgekoppelde services worden onafhankelijk van elkaar gemaakt, elk in hun eigen technologie. Bovendien lenen microservices zich tot enorme uitbreidbaarheid en schaalbaarheid. De implementatie van microservices met traditioneel gelaagde structuren vormen de moderne bouwstenen voor softwareontwikkeling.
Één van de belangrijkste aspecten van Enterprise Applications is de business logica van het domein. Jammer genoeg wordt dit te vaak onderschat en wordt het vergeten om deze te analyseren en begrijpen.
Het betreft je business regels, je validaties en je berekeningen die op de data uitgevoerd worden, voordat deze op het scherm getoond worden. Voor eenvoudige database filters is er vaak geen domein logica nodig, maar voor vele bedrijfskritische software is dit een complex en dynamisch gegeven. Daarom willen we de business logic(a) eerst goed begrijpen, vooraleer we aan het ontwikkelen slaan. Het laat ons toe om steeds dat extra stapje verder te denken, en zo bouwen we een langdurige relatie op bij het ontwikkelen van je bedrijfssoftware.
Dreig je achterover te vallen van de complexiteit van dit alles? Niet nodig. Wij koppelen je website, digitaal platform of mobiele applicatie aan interne infrastructuur of externe services en verzekeren we dat jij hier zelf je niet langer zorgen over moet maken.