IVBO

Custom Drupal 8 website die het mogelijk maakt om zijn doelgroepen volledig te informeren dankzij de overzichtelijke websitestructuur en flexibiliteit voor editors.
IVBO showcase
logo IVBO

IVBO biedt particulieren, bedrijven én scholen een gebruiksvriendelijke online ervaring. Ze vinden vlot alle informatie over afvalverwerking- en ophaling in Brugge en het Ommeland dankzij het ontwerp van een overzichtelijke websitestructuur. De website biedt editors alle vrijheid om de website aan te passen en uit te breiden en zo zijn doelgroepen verder te informeren.

De wensen van IVBO

IVBO wilde volledige vrijheid over de visuele stijl, structuur en inhoud van zijn website. Ook de veiligheid van de website kon geoptimaliseerd worden. Hoog tijd voor een modern platform dat beantwoordde aan de nieuwste online normen op vlak van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en mobielvriendelijkheid. 

De grote hoeveelheid informatie op zijn oude website moest bovendien worden verhuisd naar de nieuwe website. IVBO wilde zijn online score behouden en daarvoor was een content migratie nodig. Het ontwerpen van een een overzichtelijke nieuwe websitestructuur voor de diverse doelgroepen bleek cruciaal.

Meer overzicht in een nieuwe content website

Een nieuwe website gemaakt in het Drupal CMS stelt IVBO in staat om:

  • de communicatie naar zijn doelpubliek aan te scherpen
  • verder in te zetten op verschillende initiatieven
  • processen efficiënter te maken.

IVBO schreef hiervoor een uitgebreide briefing zodat het doel van de website en de noden duidelijk waren. Samen met EntityOne werd de briefing verder uitgespit om zo meest efficiënte ontwerp- en ontwikkelplan uit te stippelen.

IVBO showcase

Naar de toekomst toe staan er verdere ontwikkelingen gepland. Het Mijn IVBO-platform zal verschillende automatische flows bevatten voor verschillende profielen. Ieder profiel heeft hiermee toegang tot specifieke informatie. Stay tuned!

Bekijk de website
Duidelijke websitestructuur via workshops, wireframes en ontwikkeling

Na een technische analyse met design workshop, startte het ontwerp en de ontwikkeling van de website. We werkten de designs uit op basis van wireframes die de UX-designers verfijnden. Dat gaf zicht op de belangrijkste webpagina’s die ervoor zorgen dat ivbo een duidelijk verhaal vertelt aan de burger en bedrijven wat je wanneer met welk afval doet:

  • homepagina met opengeklapt menu
  • zoekfunctie met zoeksuggestie
  • FAQ’s
  • Nieuwsoverzicht
  • Afval ABC.

Eenmaal de structuur en het ontwerp goedgekeurd was, werd alle informatie van de vorige website overgezet in een gebruiksvriendelijke structuur. Ook de inhoud van folders en brochures kregen een gepaste plek. Alle doelgroepen, van bedrijven over scholen/verenigingen tot burgers, vinden de informatie die ze nodig hebben in daarvoor bestemde tabs.

In een latere fase worden alle pagina’s herbekeken om ook de content te updaten zodat die nog beter aansluit bij het zoekgedrag van IVBOs stakeholders.

IVBO showcase
Een helder verhaal en meer vrijheid

Dankzij het Drupal CMS heeft IVBO een nieuwe en veilige website die een duidelijk verhaal vertelt. Het geeft de burgers van Brugge en omgeving een beter overzicht van de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval en bedrijfsafval in hun gemeente. Enkele voorbeelden hiervan zijn de online afhaalkalender, informatie over de aanschaf van een groencontainer én een sorteergids die het makkelijk maakt om de juiste afvalzak te gebruiken.

De webeditors van IVBO kunnen zelf via verschillende bouwblokken zelf makkelijk pagina’s opbouwen. Een belangrijke vereiste. Dat geeft hen volledige vrijheid over de inhoud en structuur van de website waarmee ze alle doelgroepen informeren.

Fons Vandamme

De vernieuwde website van IVBO maakt het mogelijk om zijn doelgroepen volledig te informeren dankzij de overzichtelijke websitestructuur en flexibiliteit voor editors. Een project waar we trots op zijn. 

Fons Vandamme
Drupal Architect & Sales Manager

Klaar om de grenzen van jouw digitalisering te verleggen en naar nieuwe hoogten te streven?